Responsive webdesign zorgt voor een hogere indexatie in Google

Responsive website design

Responsive website, uw website goed werkend op alle apparaten. Een website die op elk apparaat (desktop, laptop, tablet en smartphone) goed werkt is tegenwoordig een must. Dit omdat meer dan de helft van alle internetgebruikers het internet bezoekt door middel van hun tablet of smartphone. Kijk maar is om u heen hoeveel mensen lopen er wel niet met een smartphone in hun hand op het station?

Responsive webdesign, wat is dat nou precies?

De websites van nu schalen zich automatisch naar het formaat van het scherm van het apparaat waarmee de website wordt bezocht. Een mooie naam voor deze functionaliteit is responsive webdesign. Tijdens de bouw of update van een website, wordt een lay-out gemaakt die zich automatisch aanpast aan de resolutie van het beeldscherm waarmee de website wordt bezocht. Teksten, afbeeldingen en video’s worden geschaald en zijn hierdoor altijd goed leesbaar en zichtbaar. Het menu waarmee je navigeert op de website past zich aan en is optimaal te bedienen.

Onderzoek gebruikservaring

Gebruikservaring is belangrijk omdat 61% van de mobiele gebruikers die de website storend vind om te bekijken direct de website verlaat. Echter, wanneer een gebruiker een positieve ervaring heeft via mobiel is er 67% meer kans dat die persoon over gaat tot conversie. Ook is gebleken dat 48% van de gebruikers die een website slecht vind werken, het gevoel heeft dat het bedrijf niet geeft om hun zaak. Dit zijn resultaten uit een onderzoek van google.

Google loont responsive webdesign

Google stelt responsive design hoog in het vaandel. Omdat Google wereldwijd het grootste marktaandeel heeft en in Nederland zelfs 91%, is dit advies moeilijk links te laten liggen. Het is veel efficiënter voor ze om één website te indexeren met één webadres in plaats van meerdere versies (bijvoorbeeld aparte versies voor mobiel en tablet). Om bedrijven te leiden tot het aanzetten van actie, word een website hoger geïndexeerd in de zoekmachine als deze responsive is. Voor de vindbaarheid speelt het dus een grote factor, dit maakt responsive design een must als het gaat om de optimalisatie van een website.