Beveilig uw (WordPress) website tegen hackers en spammers

WordPress beveiliging

Veel website eigenaren geven niet veel om de beveiliging van hun (WordPress) website. Totdat ze een keer gehackt worden. Maar dan is het te laat. Daarom is het belangrijk om uw WordPress website goed te beveiligen tegen hackers, bots en andere malware.

Populair

WordPress is het populairste CMS van dit moment, en dus ook een populaire target voor hackers en spammers. Dit betekent overigens niet dat WordPress onveilig is. Omdat zó veel mensen WordPress gebruiken, is het logisch dat er, ook vanuit de hackers wereld, enorm veel aandacht is voor WordPress.

Laagdrempelig

Daarnaast is WordPress enorm laagdrempelig; bijna iedereen kan gemakkelijk een website opzetten met WordPress. Helaas weet niet iedereen hoe dat op de juiste manier moet worden gedaan. Volgens schattingen van experts is daarom zo’n 70 procent van alle WordPress installaties kwetsbaar.

Waarom zouden ze uw website hacken?

Waarom zouden hackers uw website hacken als u maar een paar bezoekers per dag hebt? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. De meeste hackers zijn echter niet op zoek naar websites met veel verkeer. Ze gebruiken uw website om via uw server SPAM rond te mailen, waarbij het niets uit maakt of u website veel of weinig verkeer heeft.

Dit is een goede reden om uw WordPress-website goed te beveiligen. Als er SPAM wordt verstuurd vanaf uw server, kan het zo zijn dat (bijvoorbeeld) Google het IP-adres van uw server op een “blacklist” zet. Hierdoor zullen ook uw “normale” nieuwsbrieven en/of mailtjes bij mensen in de SPAM box terecht komen. De gedachte dat uw website niet gehackt zal worden omdat u een kleinschalige website heeft, is dus onjuist.